Bomenactie

FFP en Staatsbosbeheer gaan bomen planten

In Nederland is in het vorige decennium relatief net zoveel bos gekapt als in het Amazonegebied. Opgeteld bij een eeuw lang structurele ontbossing heeft dit geresulteerd in een kaalslag. Nu staan we voor een uitdagende taak: in 9 jaar moet er 10% bos bij komen. In ons jubileumjaar wil FFP daar een bijdrage aan leveren. Doe je mee? Ga naar onze crowdfundpagina en doneer!

Het is geen vrolijke boodschap: Nederland scoort bijzonder slecht als het gaat om bomen. Een slordige 10% van ons land bestaat uit bos. Terwijl we die bomen zo hard nodig hebben! Om te ademen, bijvoorbeeld. Want bomen creëren zuurstof. En dat niet alleen: ze zorgen voor verkoeling en slaan CO2 op. Bomen zijn dus belangrijk voor onze toekomst.

Bron: Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)

Om onze toekomst veilig te stellen, is als onderdeel van het Klimaatakkoord voor Nederland een Bossenstrategie opgesteld. Hierin is de doelstelling vastgelegd om in 2030 10% extra bos aan te planten. En dan komt nu de vrolijke boodschap: FFP helpt daaraan mee!

FFP en bomen
De vereniging FFP streeft ernaar om voor iedere Nederlander een financieel gezonde toekomst binnen handbereik te brengen. Maar financiële gezondheid verliest zijn waarde als die niet gepaard gaat met een gezonde leefomgeving. En voor een gezonde leefomgeving zijn we voor een belangrijk deel afhankelijk van bomen.

Bomen filteren de lucht, slaan CO2 op en produceren de zuurstof die wij als mens nodig hebben. Er is nu actie vereist om straks nog schone lucht te kunnen ademen. Net zoals met financiële planning is het iets voor de lange termijn. Bomen plant je dus voor de toekomst. Voor onze kinderen én die van hen.

‘Bomen over de toekomst’
Wij willen samen met onze leden, klanten van onze leden, onze (congres)partners en leveranciers bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Daarom zijn we met Staatsbosbeheer de FFP Bomenactie gestart om geld in te zamelen voor een compleet bos. Ons doel is dit jaar € 25.000 inzamelen zodat Staatsbosbeheer een bos kan aanplanten met ruim 4.000 bomen. Dat bos wordt komende winter geplant. Met jouw donatie help je een klimaatbestendig bos te verwezenlijken. Eén boom kost 5,75, dus voor slechts € 287,50 doneer je al 50 bomen!

De actie loopt via Buitenfonds, de stichting van Staatsbosbeheer. Ga naar onze crowdfundpagina en doneer nu!

Congrespartners kunnen contact opnemen met Henri Drost via 06-30995944 of henri@oostdam-partners.nl.

 

Donateurs van de FFP Bomenactie zijn onder meer: