Duurzaamheid

Oog voor de toekomst! Hoe wij bijdragen aan een duurzame congresdag


Als beroepsorganisatie streeft FFP ernaar zo verantwoordelijk mogelijk om te gaan met mens, milieu en maatschappij. Deze drie aspecten vormen de basis van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In zowel het congresprogramma als op de congreslocatie houden we rekening met tal van duurzaamheidsaspecten.

De duurzame adviseur
Wij geloven dat zowel jij als je klant gebaat zijn bij een langdurige relatie en bij advies dat gestoeld is op voordelen voor de lange termijn. Tijdens het congres gaan verschillende sprekers op dit thema in.
De duurzame adviseur richt zich ook op ‘groene’ aspecten. Tijdens verschillende expertmeetings ontdek je hoe je als financieel planner de klant kunt helpen duurzamer te leven. Bijvoorbeeld door hem te helpen bewuster en duurzamer te beleggen.

Zo min mogelijk vervuiling
Waar veel mensen bij elkaar komen, wordt veel energie verbruikt. Energie om voedsel te bereiden, een aangenaam binnenklimaat te creëren en om überhaupt op de locatie te komen. Samen met het NBC proberen we onze ecologische voetafdruk tot het minimum te beperken. Zo krijg je seizoensgebonden culinaire hapjes aangeboden, veelal gemaakt van biologische ingrediënten. Het NBC hanteert bovendien een no waste policy om voedselverspilling tegen te gaan en werkt samen met Too Good To Go, zodat overgebleven voedsel alsnog goed terechtkomt.

Jouw duurzame bijdrage
Wil je meehelpen om verspilling te voorkomen? Overweeg dan om met het openbaar vervoer naar het congres te komen. Er rijdt een sneltram vanaf Utrecht Centraal die je in 13 minuten naar Nieuwegein brengt. Of ga carpoolen met een andere deelnemer. Via de congres-app, die je eind september ontvangt, zie je wie er nog meer naar het congres gaan en kun je eenvoudig met elkaar afspreken. De app is namelijk voorzien van een chatfunctie. Ben je onverhoopt toch verhinderd? Meld je dan af via de app. Als we het aantal no-shows vooraf weten, kunnen we daar de keuken beter op inrichten en zo voedselverspilling tegengaan.