ALEX ERLINGS – WINNAAR 2014

Het is een eer die je altijd met je meedraagt, waarvoor ik ook erg dankbaar ben

Wat heeft de titel Financieel Planner van het Jaar voor jou betekend?
Voor mij is het vooral een stukje erkenning van hoe ik mijn vak beleef en uitdraag naar klanten. Ik vind het vak van financiële planning ontzettend gaaf en je kan er echt het verschil mee maken bij klanten. Door financiële rust te creëren draag je bij aan de kwaliteit van het leven van mensen. Ik merk dat klanten het van toegevoegde waarde vinden als ze weten dat ik ooit deze titel heb gewonnen

Waarom heb je destijds meegedaan?
Vooral omdat ik het leuk vond om mijn eigen kennis te testen en omdat ik redelijk competitief ben ingesteld. Dus onder het mom van: niet geschoten is altijd mis, heb ik meegedaan.

Hoe heb je het proces ervaren?
De eerste ronde was erg laagdrempelig. Binnen 15 tot 30 minuten was ik door de vragen heen. De tweede ronde had meer om het lijf, maar heb ik ook veel van geleerd. Het is toch anders dan een plan maken voor een klant. Je weet dat er een jury mee gaat kijken en een oordeel gaat geven. Hierdoor ben je je nog bewuster van wat je allemaal in het plan op gaat nemen en hoe je dat gaat doen. Hierdoor neem je je eigen proces nog een keer goed onder loep, wat erg leerzaam is. En ook de presentatie op het congres zelf was ontzettend gaaf om te doen. Hier heb ik ook veel tijd en energie in gestopt, wat onder andere heeft geleid tot de overwinning.

Hoe vind je het dat je gewonnen hebt?
Ik ben daar tot op de dag van vandaag nog erg blij mee en trots op. Het is een eer die je altijd met je meedraagt, waarvoor ik ook erg dankbaar ben.

Waarom zouden anderen mee moeten doen?
In de eerste plaats zou je mee moeten doen voor je eigen ontwikkeling. Je kan op deze manier je kennis testen, maar je ontwikkelt en verbreedt deze kennis ook. Met name in de tweede ronde. En uiteraard is het goed voor je naamsbekendheid en een stukje promotie van jezelf.