Beleggen in de duurzaamheidsjungle – Hoe beoordeel ik beleggingen op duurzaamheid?

Beleggen, en dan met name duurzaam beleggen, krijgt een groter belang in de wereld van financieel planners. Sparen levert nauwelijks iets op en het grote publiek toont een duidelijke maatschappelijke betrokkenheid en maakt zich druk over klimaatproblemen.

Het antwoord op die vraag is door de opkomst van verschillende soorten en smaken van duurzaam beleggen niet eenvoudig. Tijdens deze sessie gaan we in op een aantal praktische handvatten om inzicht te krijgen in de verschillen tussen beleggingsproducten:

  • welke vormen zijn er te onderscheiden;
  • welke benchmarks zijn er in de markt;
  • wat zeggen de scores over het kansen en risico’s op het gebied van duurzaamheid; en
  • hoe kunnen financiële planners dit gebruiken in gesprekken met klanten?

Na afloop van deze sessie weet je meer over het maximaliseren van financieel en sociaal rendement.

Aanbieder
Spreker

Kees Ouboter

Kees is sinds augustus 2016 in dienst bij ACTIAM als Responsible Investment Officer. Hij is verantwoordelijk voor de integratie van niet-financiële informatie in de beleggingsprocessen en het meten van de niet-financiële prestaties van de beleggingen (bijvoorbeeld de koolstof- en watervoetafdruk). Voordat hij bij ACTIAM kwam, werkte Kees als consultant voor True Price, waar hij impactmodellen voor sociale en milieu-indicatoren bouwde. Hij adviseerde klanten zoals AKZO Nobel, DSM en Tony's Chocolonely. Kees is afgestudeerd in Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam.

Inschrijven