Financiering: korte rente kiezen of toch lang vastzetten?

1 FFP PE punt

Een nieuwe hypotheeklening afsluiten. Met de deadline van de bank in aantocht een nieuwe rente kiezen voor de resterende looptijd nu de rentevaste periode afloopt. Die aantrekkelijk lage variabele rente aanhouden of toch voor die hogere, lange rente gaan? Veel Nederlanders komen voor deze keuze te staan.

Het zijn belangrijke beslissingen, waarachter behoorlijke complexiteit schuil gaat. Die zit ’m vooral in de inschatting van het verdere verloop van de korte en lange rentes. Een gang naar hun vertrouwde aanspreekpunt, de financiële planner, is snel gemaakt.

In deze sessie legt macro-econoom Edin Mujagic diepgaand doch helder en toegankelijk uit wat de vooruitzichten zijn voor de rentestanden. Hij neemt de bepalende factoren door als ook de ontwikkeling ervan in de komende jaren. Na afloop weet je waar je op moet letten om het toekomstige verloop van rentes goed te kunnen inschatten, zodat je je klant zo goed mogelijk kunt voorlichten.

Aanbieder
Spreker

Edin Mujagic

Edin Mujagic is macro-econoom en gespecialiseerd in monetaire economie en het beleid van de centrale banken. Edin is hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer.

Inschrijven