Hoe lang blijft de (spaar)rente nog laag?

1 FFP PE punt

De Nederlander spaart graag. Die geliefde nationale hobby staat echter al jaren onder druk. De spaarrente is gedaald tot net iets boven 0%. Omdat de inflatie aanmerkelijk hoger ligt, is sparen een verliesgevende activiteit geworden. Wie met z’n spaarrekening enige kans wil maken de inflatie net te verslaan, moet ondertussen het geld tot en met 2038 vastzetten!

Grote kans dat je als financieel planner de afgelopen tijd vaak de vraag hebt gekregen waarom de spaarrentes zo laag zijn én, in het verlengde daarvan, hoe lang dit zo zal blijven.

In deze expertmeeting krijg je een goed onderbouwd antwoord op die vraag. Daarnaast gaat econoom Edin Mujagic in op de redenen voor de lage rentes in het algemeen en de vooruitzichten voor onder meer hypotheekrentes in Nederland. Na afloop weet je ook hoe de Europese Centrale Bank werkt, zodat je de berichtgeving daarover zelf kunt duiden voor je klanten.

Aanbieder
Spreker

Edin Mujagic

Edin Mujagic, macro-econoom gespecialiseerd in monetaire economie en het beleid van de centrale banken. Hoofdeconoom OHV Vermogensbeheer.

Inschrijven