Keerpunt 1971: Hoe het jaar 1971 de (beleggings)wereld ingrijpend veranderde…én blijft veranderen!

In 1971 vond een economische gebeurtenis plaats die enorme en langdurige gevolgen heeft gehad, zowel economische als niet-economische. Die gevolgen veranderden ook – of beter, juíst – de financiële markten.

In deze Expertmeeting laat Edin Mujagić zien hoe de belangrijkste economische gebeurtenis sinds de uitvinding van het geld, 50 jaar geleden de wereld voorgoed veranderde en blijft veranderen tot op de dag vandaag. We zullen zien dat de negatieve spaarrente, de ‘gele hesjes’ en zelfs de geboorte van de euro direct zijn terug te voeren op die ene dag in 1971.

Het wordt pas mogelijk het heden te begrijpen en te duiden en iets over de toekomst (van bijvoorbeeld de rentes en beleggingen) te zeggen, als we het belang van ‘1971’ onderkennen. Dat jaar blijkt een echt keerpunt in onze geschiedenis te zijn.

Aanbieder
Spreker

Edin Mujagić

Edin Mujagić is hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer. Hij schrijft en spreekt regelmatig over de monetaire economie en centrale banken. Hij heeft meerdere boeken op zijn naam staan. De laatste is van 2021 en gaat over het ‘keerpuntjaar 1971’.

Naar inschrijfpagina