Regel je financiën bij wilsonbekwaamheid en voorkom gedoe over de erfenis

De meeste klanten hebben hun financiën wel op orde als ze met pensioen gaan. De kinderen zijn de deur uit, er is spaargeld, vaak ook een effectenportefeuille en de hypotheek is grotendeels afgelost. En dan wordt jouw klant ineens door ziekte of ouderdom met wilsonbekwaamheid geconfronteerd. Maar ook als je klant jong is kan er wilsonbekwaamheid optreden (denk aan een ongeluk of coma).

Heeft jouw klant ook voor die situaties de zaken goed geregeld voor zichzelf, de naasten en het bedrijf? Waar niemand bij stilstaat, is dat de familie geen beslissingen meer kan nemen zonder dat er een rechter aan te pas komt! Als jouw klant naar een zorginstelling vertrekt, vloeit diens vermogen weg via een hoge eigen bijdrage. Uiteindelijk wil de Belastingdienst ook haar deel (erfbelasting), waarmee het vermogen verder verdampt. Hoe kun je vermogensverlies voor je klant voorkomen en dit bespreekbaar maken en regelen? Daarover gaat onze Expertmeeting.

Aanbieder
Spreker

Iris Brik

Iris Brik is voorzitter van de Vereniging van Levensexecuteurs. Haar praktijk in onafhankelijke financiële planning en estate planning is gespecialiseerd in de advisering en begeleiding van klanten bij scheiden, overlijden en nalaten. Haar nieuwste boek ‘Wacht maar tot ik dood ben’ verscheen eerder dit jaar

Naar inschrijfpagina