Draghi geeft nieuwe boost aan beleggen

Datum: 12-09-2019

De Europese Centrale Bank (ECB) zet opnieuw de geldkraan open, waardoor rentes naar alle waarschijnlijkheid verder zullen dalen. Een ‘bazooka’ noemt De Volkskrant het maatregelenpakket van bankpresident Mario Draghi.

Het ECB-beleid geeft tegelijkertijd een nieuwe boost aan beleggen. De renteverlaging maakt sparen immers nóg minder aantrekkelijk. Consumenten zoeken andere manieren om hun vermogen te laten renderen. Tijdens het FFP Congres pakken diverse sprekers van expertmeetings dit onderwerp bij de kop. Bekijk hier het volledige programma met expertmeetings.

Indexbeleggen

Eén van die sessies wordt verzorgd door het duo Martijn Rozemuller en Jos van Heese. Zij gaan in op alternatieven zoals indexbeleggen. Als toegift presenteren ze een formule waarmee je je klanten een interessante beleggingspropositie kunt bieden. Lees hier meer info over deze expertmeeting.

Beleggen met oog voor de toekomst

Naast de behoefte aan alternatieven voor sparen neemt de drang naar een meer duurzame manier van leven toe. Daarom staan we tijdens het FFP Congres uitvoerig stil bij duurzaam beleggen. Met drie verschillende expertmeetings – in elke ronde één – krijg je uitgebreid de kans om kennis te maken met de verschillende duurzame mogelijkheden. Welke vormen zijn er en wat is bijvoorbeeld impact beleggen? Welke benchmarks zijn er in de markt? Hoe help je de klant beleggen in de duurzaamheidsjungle? Een must voor wie sociaal en financieel rendement voor zijn klanten wil maximaliseren.

De sessies worden verzorgd door onder congrespartners Triodos Investment Management, Actiam respectievelijk BNP Paribas AM.

Volledig nieuwsoverzicht