Dukers & Baelemans plant mee in nieuw FFP-bos

Datum: 13-09-2021

Dukers & Baelemans, dé opleider voor financieel professionals, laat 100 bomen aanplanten in het toekomstige FFP-bos. Met deze donatie biedt Dukers & Baelemans een flinke steun in de rug aan het initiatief van FFP, gestart ter gelegenheid van 25 jaar financiële planning in Nederland.

Doel is om, in samenwerking met Staatsbosbeheer in 2022, minimaal 4.000 bomen te planten. Die bomen komen te staan in een speciaal FFP-bos in Nederland; de exacte locatie wordt binnenkort bekendgemaakt.

Nationale Bossenstrategie

Momenteel bestaat slechts 10% van het Nederlandse oppervlak uit bos. Dat maakt ons land bijna hekkensluiter in de Europese Unie. Mede om die reden is afgelopen jaar, als onderdeel van het Klimaatakkoord, voor Nederland een Bossenstrategie opgesteld. Die heeft tot doel om de komende negen jaar 10% meer bos aan te planten.

FFP wil, samen met haar leden en congrespartners, een bijdrage leveren aan deze doelstelling. Dat gebeurt tegen de achtergrond van 25 jaar financiële planning in Nederland. “Omdat financieel planners al 25 jaar een belangrijke doelgroep vormen voor ons, doen wij graag mee aan deze actie”, zegt Mark Dukers. “Met onze opleidingen bereiden we financieel professionals voor op hun loopbaan en adviestaken. Door het planten van deze bomen dragen we een klein steentje bij aan gezonde lucht en daarmee een gezond leven voor iedereen.”

FFP Jubileumcongres

Met de ‘FFP Bomenactie’ wordt via de crowdfund-omgeving van Buitenfonds, de stichting van Staatsbosbeheer, geld ingezameld. Donaties komen onder meer van financieel planners zelf, maar ook van deelnemers aan het FFP Jubileumcongres van 9 december aanstaande. Dit evenement zal in het teken staan van de actie ‘Bomen over de toekomst’. Dukers & Baelemans is een van de partners van het FFP Jubileumcongres en doet een oproep aan collega-congrespartners om ook mee te doen aan de FFP Bomenactie.

Volledig nieuwsoverzicht