Fleur Kroonbergs Financieel Planner van het Jaar 2019

Datum: 11-10-2019

Fleur Kroonbergs FFP CFP® MFP is op het FFP Congres van donderdag 10 oktober verkozen tot FFP Financieel Planner van het Jaar 2019. Fleur neemt het stokje over van Hanneke Wolff-Rierink FFP CFP®, de winnaar van vorig jaar.

Fleur Kroonbergs is 38 jaar en eigenaar van Hypotheekshop Den Haag Bomenbuurt. Ze versloeg in de finale Erik Gritter FFP CFP® en Jeroen Wijker FFP CFP®. Dit drietal was overgebleven na een lange weg richting de finale. Die route begon in het voorjaar met een online kennistoets. Daarop volgde een toets op vaardigheden in de vorm van een inventarisatiegesprek met een klant (acteur). Het sluitstuk was de presentatie van een financieel plan aan de klant. Van de drie finalisten Erik, Jeroen en Fleur kreeg laatstgenoemde de meeste stemmen van zowel de jury als de FFP-leden.

Juryrapport

De jury beoordeelde op onder andere de integrale kennis van alle relevante financiële vakgebieden, klantgerichte vaardigheden en het vermogen

om complexe financiële zaken helder en voor de klant begrijpelijk mondeling en schriftelijk te communiceren.

Het juryrapport werd uitgesproken door juryvoorzitter Conny Weber FFP CFP®, secretaris bestuur FFP en zelfstandig financieel planner. Weber: “In het intakegesprek stelt Fleur Kroonbergs gericht open vragen, die als doel hebben de klant goed te laten nadenken over het motief en doel van zijn wensen en doelstellingen. De klant kom

t daardoor ook uitgebreid aan het woord. Het wordt door de klant ervaren als een warm en aangenaam gesprek. Zij speelt goed in op de onzekerheid en vragen van de klant. Fleur wist niet alleen de jury te overtuigen door middel van een overtuigend optreden in alle onderdelen van het verkiezingstraject. Zij wordt ook door de FFP leden als winnaar verkozen, zo blijkt uit de online-stemming. Een meer dan terechte winnaar dus!”

Volledig nieuwsoverzicht