Omniplan in beweging voor FFP-bomen

Datum: 18-10-2021

Financiële gezondheid verliest z’n waarde als die niet gepaard gaat met een gezonde leefomgeving. Om die reden laat de Federatie Financieel Planners (FFP), in samenwerking met Staatsbosbeheer, een nieuw bos aanplanten. Omniplan omarmt dit initiatief en doneert meer dan honderd bomen.

De donatie is door de medewerkers van Omniplan samen tot stand gebracht. Zij kwamen in september een week lang in beweging om te sparen voor FFP-bomen. Elk half uur sporten stond gelijk aan één boom. Met fietsen, zwemmen, paardrijden, lunchwandelingen en een speciale ‘trap-challenge’ hebben de Omniplan-medewerkers 105 bomen bij elkaar gesport.
“Naast een gezonde leefomgeving is het belangrijk elke dag even te bewegen. Je voelt je daardoor niet alleen fitter en gezonder, maar je verkleint ook de kans op allerlei (welvaarts)ziekten”, zo verklaart Omniplan de beweegactie. “Net als met financiële planning is het creëren van een goede leefomgeving en een gezonde lifestyle iets voor de lange termijn.”

Nationale Bossenstrategie
Momenteel bestaat slechts 10% van het Nederlandse oppervlak uit bos. Dat maakt ons land bijna hekkensluiter in de Europese Unie. Mede om die reden is afgelopen jaar, als onderdeel van het Klimaatakkoord, voor Nederland een Bossenstrategie opgesteld. Die heeft tot doel om de komende negen jaar 10% meer bos aan te planten.
Doelstelling van FFP is om in 2022 minimaal 4.000 bomen te planten. Die komen te staan in een speciaal FFP-bos in de buurt van Slot Loevestein, in de gemeente Zaltbommel.
“Financieel planners werken dagelijks aan een financieel gezonde toekomst voor hun klanten”, zegt FFP-voorzitter Rob van den Aker. “Deze bomen leveren in de toekomst een belangrijke bijdrage aan een gezonde leefomgeving. Bomen filteren de lucht, slaan CO2 op en produceren de zuurstof die ieder mens nodig heeft. Er is nu actie vereist om straks nog schone lucht te kunnen ademen.”

FFP Jubileumcongres
De ‘FFP Bomenactie’ is een crowdfund-actie, in samenwerking met Buitenfonds, de stichting van Staatsbosbeheer. Donaties komen onder meer van financieel planners zelf, maar ook van deelnemers aan het FFP Jubileumcongres van 9 december aanstaande. Dit evenement zal in het teken staan van de actie ‘Bomen over de toekomst’. Omniplan is hoofdsponsor van het FFP Jubileumcongres en doet een oproep aan de gehele financiële sector om mee te doen met de FFP Bomenactie.

Volledig nieuwsoverzicht