Verkeershinder rond Utrecht

Datum: 27-09-2019

Rijkswaterstaat verwacht in oktober veel verkeershinder rond Utrecht. Houd dus rekening met extra reistijd!

De datum van het FFP Congres wordt zeker een jaar van tevoren vastgelegd. Toen wisten wij nog niet dat Rijkswaterstaat groot onderhoud zou gaan uitvoeren aan de Galecopperbrug bij Utrecht. Vervelende consequentie is wel dat de route naar het NBC op donderdag 10 oktober lastiger wordt. Immers, in oostelijke richting (van Den Haag naar Arnhem) zijn er op de A12 minder rijstroken beschikbaar en de A12-afslag Nieuwegein is afgesloten.

Openbaar vervoer

Kom zo mogelijk met het openbaar vervoer. Daarmee is het NBC gemakkelijk te bereiken. Vanuit Utrecht Centraal ben je met tram 60 en 61 binnen 15 minuten bij het NBC. Wanneer je bij halte Zuilenstein uitstapt, sta je recht voor de deur van het NBC. Plan je route op http://www.9292.nl/

Alternatieve routes

Maak, als je met de auto komt, waar mogelijk gebruik van omleidingsroutes. Op bijgaande kaart zijn een aantal alternatieven aangegeven. We lichten er per rijrichting telkens één toe.

Komende vanuit Den Haag (A12)

Ga bij Utrecht vanaf de A12 over naar de A2 richting Eindhoven. Neem de eerste afslag 9 (Nieuwegein) en rijdt via de N210 en de A.C. Verhoefweg naar het NBC.

Komende vanuit Amsterdam (A2)

Neem direct na de Leidsche Rijntunnel afslag 8 (Utrecht-Centrum). Ga via kantorenpark Papendorp richting Nieuwegein en het NBC.

Komende vanuit Hilversum (A27)

Volg de A27 tot voorbij Utrecht en neem afslag 28 (Nieuwegein). Ga aan het einde van de afrit naar rechts en vervolg zo je weg richting het NBC.

Komende vanuit Amersfoort (A28)

Ga bij knooppunt Rijnsweerd eerst via de A27 richting Breda en neem voorbij Utrecht de afslag 28 (Nieuwegein). Ga aan het einde van de afrit naar rechts en vervolg zo je weg richting het NBC.

Komende vanuit Arnhem (A12)

Neem bij knooppunt Lunetten de parallelrijbaan van de A12 (afslag 16 t/m 18). Neem de afslag 16 (Nieuwegein). Als die is afgesloten, rijdt u door naar de A2 richting Amsterdam. Neem dan de eerste afslag 8a (Papendorp) en vervolg zo richting Nieuwegein en NBC.

Komende vanuit Breda/’s-Hertogenbosch (A27 of A2)

Ga bij knooppunt Everdingen via de A2 richting Amsterdam. Neem de afslag 9 (Nieuwegein) en rijdt via de N210 en de A.C. Verhoefweg naar het NBC.

Parkeren

Voor de deur van het NBC Congrescentrum bevinden zich 1.200 gratis parkeerplaatsen en 8 E-laadpunten.

Meer informatie

Zie voor meer informatie over de verkeershinder rond Utrecht de website van Rijkswaterstaat. En plan je route zo mogelijk met Google Maps.

 

Volledig nieuwsoverzicht