Almere, 4 juni 2024 – De vakjury van de verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar 2025 heeft de drie finalisten geselecteerd. Na een spannende strijd van de tien genomineerden gaan Birgitta van Antwerpen CFP® (eigenaar Taxavant- Hoofddorp), Danny Romijn CFP® (werkzaam bij Van Lanschot Kempen- Amsterdam) en Hendrik van Harten CFP® (werkzaam bij Rabobank Nederland) de finale in.

Na een toets specifiek gericht op kennis (ronde 1) stonden in ronde 2 gespreksvaardigheden centraal. In een online-inventarisatiegesprek moesten de tien genomineerden wensen en doelstellingen van een klant achterhalen. De jury beoordeelde de kandidaten onder meer op gesprekstechniek- en structuur, prioritering van wensen en doelstellingen en het creëren van een optimaal gespreksklimaat. De jury over Birgitta van Antwerpen: ‘Vriendelijke, rustige en ervaren gesprekspartner. Creëert een mooie open sfeer’. Over Danny Romijn: ‘Stelt goede open vragen, luistert en geeft aandacht’. Over Hendrik van Harten: ‘Maakt goed contact met de klant. Houdt het tempo en de regie goed vast.’

Kennis en vaardigheden
in ronde 3 worden alle competenties van een CFP-gecertificeerd financieel planner stevig getoetst. De drie finalisten werken dan op basis van het inventarisatiegesprek een financieel plan uit en presenteren dat aan de klant. De jury beoordeelt vervolgens dit adviesgesprek, de kwaliteit van het financieel plan en neemt hier natuurlijk ook de eerdere prestaties uit ronde 1 en 2 in mee. De winnaar mag zich dan ook met recht de ambassadeur van financiële planning in Nederland noemen.
Op het FFP Congres, dat dit jaar plaatsvindt op woensdag 2 oktober in het NBC te Nieuwegein, worden de wisselbeker en de hoofdprijs aan de winnaar uitgereikt.

Einde bericht

 

 

———————————————-
VOOR DE REDACTIE

Bijlage: Fotocollage drie finalisten CFP Financieel Planner van het Jaar. V.l.n.r.: Danny Romijn CFP®, Birgitta van Antwerpen CFP® en Hendrik van Harten CFP®

Over FFP
Stichting FFP (Federatie Financieel Planners) is de beroepsorganisatie van financieel planners en bewaker van het CFP-keurmerk in Nederland. FFP maakt onderdeel uit van het internationale netwerk van FPSB Ltd. (Financial Planning Standards Board). Ruim 3.000 financieel planners in Nederland zijn aangesloten bij FFP. Hiermee is FFP de grootste Europese organisatie van financieel planners.

Financiële planning biedt consumenten inzicht in en overzicht over hun totale financiële situatie in de vorm van een financieel (deel)plan. Dit plan is erop gericht om in alle levensfases over voldoende inkomen en vermogen te beschikken om financiële wensen en doelstellingen te realiseren en eventuele risico’s op te vangen.

Contactgegevens FFP voor de media:
Kirsty van Oosteroom, Communicatie
M: 06 304 875 29
E: kirsty.van.oosteroom@ffp.nl
Informatie: www.ffp.nl | www.fpsb.org

Gerelateerde berichten

Eerste plenaire spreker FFP Congres bekend
Tim Blom uitgeroepen tot CFP Financieel Planner van het Jaar 2024
FFP Congresspecial is uit!