‘s-Hertogenbosch, 11 oktober 2023 – Tim Blom CFP®, oprichter en directeur van Finest Planning in Wijlre, is verkozen tot Financieel Planner van het Jaar 2024. Na een voortraject van maanden is hij tijdens het FFP Congres tot winnaar van de verkiezing uitgeroepen.

Voor de mede-finalisten Marcel Huismans en Mieke Post resten eervolle vermeldingen. Tim Blom ontving de wisselbeker uit handen van juryvoorzitter Conny Weber.

Juryrapport: ‘heel goed’
“De winnaar van de verkiezing Financieel Planner van het Jaar heeft in alle drie de vakinhoudelijke onderdelen van het verkiezingstraject heel goed gepresenteerd”, zegt juryvoorzitter en FFP-bestuurslid Conny Weber. “Zowel qua kennis als op het gebied van adviesvaardigheden. Wij vertrouwen erop dat Tim komend jaar een goede vertegenwoordiger van onze beroepsgroep zal zijn.”

150 kandidaten
Aan de verkiezing namen dit jaar niet minder dan 150 gecertificeerd financieel planners deel. Na de eerste ronde bleven tien genomineerden over. Zij voerden een inventarisatiegesprek met een acteur in de rol van klant. Dat gesprek is door een vakjury beoordeeld.

De drie beste kandidaten gingen vervolgens door naar de finale. Daarin werkten zij een financieel plan uit en presenteerden dat aan de klant. In de laatste ronde presenteerden zichzelf aan de collega CFP’ers. Op basis van het oordeel van de vakjury en de CFP-professionals is Tim Blom tot winnaar verkozen. Hij wordt in het komende jaar namens beroepsorganisatie FFP de nieuwe ambassadeur van financiële planning en vertegenwoordigt hiermee de meer dan 3.000 gecertificeerd financieel planners die in Nederland werkzaam zijn.

FFP Congres 2023
De bekendmaking van de winnaar vond plaats tijdens het FFP Congres 2023 in congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch. Dit jaarevent van FFP werd door meer dan 700 mensen bezocht. Zij combineerden zakelijk en collegiaal netwerken met het bijwonen van vele vakinhoudelijke kennissessies.

 

Gerelateerde berichten

Eerste plenaire spreker FFP Congres bekend
Drie finalisten bekend voor verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar
FFP Congresspecial is uit!